lauantai 29. toukokuuta 2010

Läpikäyntiä MM 2010 Joukkueista Lohko A

Joukkueet lohko a:ssa ovat. Etelä-Afrikka, Uruguay, Meksiko ja Ranska. Lohko on kisojen ehkä vaikein lohko arvuutella jatkoonmenijöitä. Käydään ensin joukkueittain läpi nämä ja sitten tehdään yhteenveto.

Etelä-Afrikka:

Joukkueen vahvuudet eivät ole joukkueen materiaalissa joka on varmasti kisojen huonoimmista. Valmennus on suurin vahvuus heille, koska valmentajana toimii Carlos Alberto Parreira joka johdatti vuonna 1994 Brasilian mm voittoon loistavalla esityksellä. Toinen elintärkeä vahvuus on kotietu ja yleisön tuki joka on vankkumaton, koska kukaan ei heiltä odota mitään erityisen vahvaa suoritusta niin tuki jaksaa pysyä pelistä toiseen varmasti huumaavana ja sitä pitää kotijoukkueen käyttää hyväksi.

Tärkeimmät pelaajat:

Aaron Mokoena s.1980: Toimii puolustuksessa tai keskikentän pohjalla ja on elintärkeä lukko johtamaan linjaa jonka päiväpuhde ei tule olemaan mikään helppo missään pelissä.
Pelaa Blackburnissa.

Benni Mccarthy s.1977:
Ensi kaudeksi West Hamiin liittyvä pelaaja joka vastaa joukkueensa maalinteko voimasta ja niiden harvojen tilanteiden käyttämisestä. Voittanut muun muuassa mestarien liigan v.2003-2004 ja teki esimerkiksi 18 maalia v.2006-2007


Uruguay

Tulee olemaan kisojen mielenkiintoisimpia joukkueita itselleni seurattavaksi koska joukkueen potentiaali on huikea, mutta saako Oscar Tabarez kaiken siitä irti se jää arvoitukseksi. Vuosina 1930 ja 1950 mm kultaa voittaneen joukkueen arvostus on sittemmin laskenut ankarasti ja edes vuoden 1970 neljäs sija ei tuonut muutosta asiaan. Nykyinen uruguayn joukkue on pitkälti vauhdikas ja suht. nimetön joskin joukkueesta löytyy joka pelialueelle maailman luokan pelaaja. Taistelee eniten itseään vastaan ja sitä onnistuuko Forlan tekemään maaleja muuallakin kuin espanjassa seurajoukkueessaan, koska siinä on se oleellisin kysymys uruguayn joukkueelle.

Tärkeimmät Pelaajat:

Martin Caceres s.1987: Puolustuksen herra ja hidalgo jo 23 vuotiaana ja todella monipuolinen toppari. Kausi meni penkin alle siinä mielessä ettei onnistunut kunnolla murtautumaan Barcelonan joukkueeseen ja lähtikin siksi lainalle Juventukseen 2009. Ilmeetön ja lyhyestä varresta huolimatta ilmatilan valtias tuo joukkueeelle turvan alakertaan kunhan saisi apua, myös muilta puolustajilta kuten, Godin ja Lugano.


Diego Forlan s.1979: Pelaaja jota vihaat tai rakastat. todennäköisesti tämä ei päde uruguayssa mutta esimerkiksi manchester unitedin fanit tuskin hänestä pitävät saati fulhamin. Mieletön peliäly ja sijoittuminen tuo diegolle maaleja vuodesta toiseen loisteliaan määrän muun muuassa v.2008-2009 32 maalia. Hänestä Uruguay on täysin riippuvainen jopa liiankin vaikka joukkueessa on muitakin hyökkääjiä kuten Edinson Cavani joka omien veikkauksieni mukaan saattaa nousta jopa diegon edelle näissä karkeloissa.

Meksiko


Mm-kisojen vakiovieras ja hyvällä ryhmällä tänäkin vuonna mukana oleva meksiko on aina vaarallinen vastustaja ja nyt kun svennis ei siellä heiluta tahti puikkoa niin mahdollisuudet historian tekemiseen on jopa hyvät. Aina vauhdikas ja taitava meksiko ei muuta tyyliään kisoista toiseen se on aina hyvin käyttänyt laitoja hyväkseen ja nyt kun puolustuksessakin on johtohahmo niin, kaikki näyttää olevan kohdillaan.


Tärkeimmät pelaajat:

Rafael Marquez s.1979: Maailman parhaita toppareita joka pystyy nousemaan keskikentän ankkuriksi tarpeen vaatiessa. Ongelmana hänellä on ollut loukkaantumis huolet ja varmasti Javier Aquirre on ristinyt kätensä ettei rafael loukkaantuisi ennen kisoja. Hänen mukanaan meksiko juhlii tai kaatuu.
Pelaa Barcelonassa

Carlos Vela s.1989: Hän ei välttämättä ole elintärkeä pelaaja heille niin kuin marquez, mutta joukkueen lupaavin ja taitavin hän saattaa hyvinkin olla. Arsene Wengerin suojissa jalkapalloa pelaava vela on kehittynyt vuosi vuodelta ja häntä kannattaa kisoissa seurata. ikää vasta 21 !!!

Ranska

Jokaisen jalkapallo veikkaajan tai analysoivan ihmisen painajainen. 98 ja 00 mestari ja sen jälkeen on tultu alas ja lujaa ellei lasketa viime mm-kisojen finaalia jossa tuli takkiin italialta. Joukkue on edelleen materiaaliltaan kisojen parhaimmistoa, mutta joukkue ei silti tunnu pelaavan niinkuin materiaalilta odottaisi. Johtuuko se Raymond Domenechista siinä kysymys joka on monen huulilla. Puolustus huutaa Laurent Blanc tyylistä tai Desailly tyylistä johtajaa ja Gallas on tietääkseni vähän loukkaantunut joten hänestä siihen ei ainakaan ole. Keskikentästä olisi minulla yksi kysymys domenechille ja se on MISSÄ ON SAMIR NASRI !!!!! muuten joukkue näyttää nimilistaltaan ylivertaiselta tässä lohkossa. (ja missä on philippe mexes)

Tärkeimmät Pelaajat:

Franck Ribery s.1983: Mies teki juuri viiden vuoden jatkopahvin bayernin kanssa ja näin hän on saanut keskittyä näihin kisoihin hyvillä mielin, vaikkakin hävisivät CL finaalin interille. hän on tärkeämpi kuin t.henry näin uskallan sanoa ainakin kentällä, pukukoppi pelaajana henry on varmasti tärkeämpi. Pelinluku taito ja viimeistely ovat parhaimpia osa alueita hänellä vaikkakin hän osaa olla myös todella epäitsekäs maalipaikoissa. Mielenkiintoinen nippelitieto hänestä on että se suuri arpi hänen kasvoillaan on seurausta siitä kun hän oli auto onnettomuudessa vain 2 vuotiaana.

Abou Diaby s.1986: Aliarvostettu pelaaja jota harva osaa arvostaa tarpeeksi korkealle. Arsenalissa huomattavasti enemmän vastuuta saanut viimeiset pari vuotta koska Mathieu Flamini siirtyi edestä pois italiaan ja on vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa. Ankkuri joka rikkoo peliä, mutta osaa sitä myös avata. Loukkaantumiset ovat olleet hänenkin kirous ja häntä korvaavaa pelaajaa ei ranskalle oikein ole paitsi ehkä Jeremy Toulalan.

Yhteenveto Lohko A

Paperilla ainakin ranska ja meksiko pitäisi olla jatkoonmenijät, mutta oma veikkaukseni on järjestys 1.Ranska 2.Uruguay 3.Meksiko ja 4.E-Afrikka. Uruguaylla ei ole enään ongelmana pelkän forlanin varaan laskeminen ja puolustuksessa on muutama nouseva tähti joista on lupa odottaa paljon. Ranska pelaa alku lohkon ainakin melkein omalla tasollaan mutta sitten tulee noutaja. Meksiko pelaa omalla tasollaan, mutta tällä kertaa se ei vain riitä koska uruguay pelaa yli oman tasonsa. E-Afrikka ei pärjää ellei avausottelu ja siitä saatu huuma tartu TODELLA voimakkaasti heihin.

Pelaajat joita kannattaa seurata lohkosta A

Edinson Cavani (URU)
Carlos Vela (MEX)
Yoann Gourcuff (FRA)
Steven Pienaar (RSA)
Efrain Juarez (MEX)
Nicolas Lodeiro (URU)
Mathie Valbuna (FRA)

Huomenna sitten Lohko B



4 kommenttia:

  1. Cavani nousee Forlanin edelle? Eipä taida sillä Cavani ei pääse edes avaukseen. Ajaxin Suarez on vähän kovempi peluri kuin Edinson.
    Ja Marquez maailman parhaita toppareita? C'mon.

    VastaaPoista
  2. Suarez on kyllä myös kova, mutta pitkään edinsonin uraa seuranneena sanoisin että maajoukkue läpimurto on edessä, toki jos ei peliaikaa tule niin sit se on eriasia. Marquez on säilyttänyt asemansa barcelonassa samana joten on aika reilua sanoa hänestä noin koska siihen ei ole moni muu pystynyt.

    VastaaPoista
  3. Marquez on säilyttänyt asemansa kolmos-nelostopparina, ei se kauheasti vaadi :D

    VastaaPoista
  4. Tämän kauden pieni ottelumäärä selittyy jo sillä ettei mies ollut terveenä puoliakaan kaudesta. Toki näen mitä haet takaa ja tottahan on se että siellä kasvatetaan miestä ulos joukkueesta nuorempien tieltä.

    VastaaPoista